Martes, 28 Octubre 2014 08:02

Nou enfocament piscina

Escrito por 
Valora este artículo
(1 Votar)

 

 

Nou  enfocament  metodològic  d'ensenyament  de  la natació  i  les  activitats  aquàtiques


P.E.M.Guiera
Temporada 2017-18

 

Durant aquesta temporada i de cara acontinuar amb aquest procés s'han realitzat alguns canvis pràctics en la metodologia d'ensenyament de la natació les diverses activitats aquàtiques escolars extraescolars. Amb el suport teòric-pràctic de Cabanes(1992), Jean Vivensang(1993), Del Castillo(1997), entre d'altres, i a causa de l'actualització dels mètodes pedagògics d'ensenyament esportiu, i a la necessitat de considerar les etapes d'evolució aprenentatge de l'infant com a aspectes primordials sorgeix aquest nou enfocament metodològic.

Aquest canvi radica bàsicament en la forma d'impartir les classes, d'organitzar els grups i de dirigir l'activitat. El nou enfocament està dirigit a l'ensenyament lúdica-recreativa ambintenció utilitària prenent els exercicis globals com inicials buscant el desenvolupament en el treball analític-progressiu com a aspecte en el perfeccionament d'aquestes habilitats sempre tenint en compte l'edat l'evolució del nenLa progressió anirà des de la flotació, la propulsió la respiració passant pels canvis de posició, la manipulació d'objectes les entrades a l'aigua com aspectes predominants a considerar com a habilitats aquàtiques bàsiques. Els grups de treballs s'organitzaran en dos nivells operatius: els de familiarització i iniciació, els d'aprenentatge o domini d'habilitats aquàtiques bàsiques. L'ús de material auxiliar serà el necessari per a cada nivell d'acord a l'objectiu plantejat sense deixar de portar a terme un procés d'ensenyament-aprenentatge segur per al nen.

El més important de tot aquest procés és que el nen estigui sota un ambient motivador, variat, dinàmic segur que inciti l'exploració del medi aquàtic, evitem imposició d'exercicis-activitats , desenvolupament del nen considerant en tot moment un ensenyament persuasiu amb situacions que desenvolupin la seva pròpia iniciativa amb constant reforçament positiu.

 

 

Santiago García
ResponsableActivitatsAquàtiquesEscolars

Leer 4903 veces Modificado por última vez en Lunes, 05 Febrero 2018 14:02
Inicia sesión para enviar comentarios