Miércoles, 14 Marzo 2012 23:10

EN TEMPS DE CRISI, DEIXA FLUIR EL TÚ NECESSARI!!! Destacado

Escrito por 
Valora este artículo
(0 votos)

El Frare de l’Escala

Una vegada hi havia un frare llec que era l’encarregat de fer la neteja del convent, però era tan baix que no podia arribar enlloc: no podia treure la pols dels prestatges ni les teranyines que es formaven als racons del sostre. Li hauria calgut una bona escala però la comunitat era tan pobre que no tenia prou diners per a comprar-ne cap.

Un dia, en una vila que hi havia prop del convent, es va celebrar una fira d’escales. Hi van concórrer tots els mercaders d’escales del país: en duien de totes menes, mides i colors.

El fraret de la neteja, que ho va saber, hi va fer cap tot seguit, encara que sense ni cinc a la butxaca, perquè d’on no n’hi ha no en raja.

Un cop hi va ser es va aturar davant d’una parada i va demanar al marxant si per favor li volia regalar una escaleta, encara que fos la més xicarrona de totes. El firaire, que era un bon home, li va regalar l’escaleta més petita que duia, una que només tenia tres graons. El fraret li va donar les gràcies i se la va endur fins a una altra parada, on va demanar si li podien canviar aquella escaleta per una altra que tingués un graó més.

Aquell firaire també se’n va compadir i li va canviar l’escala.

I així va repetir l’operació una colla de vagades fins que va poder tornar al convent amb l’escala més alta de la fira.

I d’ençà d’aquell dia, tot i que el frare de la neteja era petitó com un tap de bassa, enfilant-se a l’escala va poder abastar tots els racons més alts, i aquell convent era sempre net i lluent com una patena.

Rondalla popular catalana

 

 

Què us sembla? Segur que alguns la recordeu de la vostra infantesa. A mi particularment, em porta molts bons records.

Doncs be. L’altre dia, arrel de varies converses amb alguns de vosaltres, em va venir a la ment, i vaig pensar, que amb l’ajuda de tots nosaltres, la nostra escola, podria quedar tant lluent com el convent del fraret.

Voleu ser un graó de l’escala? Voleu que els vostres fills expliquin que gràcies a vosaltres, l’escola està més guapa?  A mi em consta que molts de vosaltres teniu ganes de ser graons.

Així doncs, ja podeu començar a voltar per l’escola, observar el vostre entorn, mirar si amb una mica de feina voluntària o bé amb alguna donació, el que esteu veient, pot millorar., i no dubteu en fer-nos arribar la vostra proposta al mail de l’AMPA ( Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. ) .

Nosaltres, ens comprometem a valorar les propostes, i en cas que les veiem viables, no dubtarem en posar-nos en marxa i donar vida al vostre projecte. No ho oblidis! Dona llum a EL TÚ NECESSARI!!!!!!!

Leer 67786 veces Modificado por última vez en Miércoles, 14 Marzo 2012 23:20
Inicia sesión para enviar comentarios